Sunday, April 11, 2021
Centru de recuperare medicala si fiziokinetoterapie

Pagini


Celulita

Veche si actuala, tema privind celulita ramane in dezbatere la inceputul fiecarei veri, mai ales ca proba “costumului de baie” devine mai prezenta ca niciodata. Desi abordat subiectul intr-un articol mai vechi, il reluam dat fiind interesul crescut, iar informatiile actualizate sunt binevenite.

Asadar, ca sunt patru tipuri de celulita, adica celulita flasca, celulita edematoasa, celulita organizata si celulita fiibroasa, stim cu totii, ori mai bine zis cu toatele, dar hai sa vedem ce e de facut.

In primul rand trebuie avut in vedere regimul alimentar si evident, hidratarea. Aici putem dezvolta destul de mult, dar sa nu ne pierdem in detalii si sa fim concisi: zaharul, grasimile si carbohidratii favorizeaza si intretin inflamatia la nivelul pielii, astfel incat celulita o sa fie in continua dezvoltare, din nefericire. Cazurile fericite sunt rare si nu ne putem baza pe exceptii. Mancarea gatita, intens preparata termic nu e “prietena” in procesul de tonifiere si obtinere a unui aspect netred, placut si de ce nu, sanatos al pielii. Ca sa eliminam nedorita “piele de portocala” trebuie sa eliminam cat mai mult alimentele procesate, dulci, concentrate, grase si sa alegem in schimb produse naturale, fructe, salate, combinatii de tip salata-friptura, salata-carbohidrati. In ceea ce priveste hidratarea sunt convins ca stiti, dragele mele, exista un cuvant magic, da, APA, APA si iar APA. Recomandate sunt si ceaiurile diuretice, dar aici mare atentie, fara abuzuri. Dintre ceaiurile se pot alege combinatii de cozi de cirese, patrunjel, matase de porumb, frunze de merisor, coada soricelului, frunze de urzica.

In al doilea rand miscarea, fie pe cont propriu, fie sub indrumarea unui antrenor, dupa preferinte si posibilitati, dar fara a o lasa de o parte. Vointa face si ea parte din arsenal, deci multa, multa vointa. Vorba aceea ” Obrazul subtire cu cheltuiala se tine” – cheltuiala nu inseamna intotdeauna bani, cat mai ales timp, in societatea actuala, cand totul e contra cronometru. Deci pentru un aspect ingrijit si pentru frumusete, fara scuze. Exista si variante costisitoare, dar daca exista vointa, se pot obtine rezultate remarcabile si cu un buget mai redus.

Nu in ultimul rand exista o serie de proceduri care se pot face sub indrumarea de specialitate, asadar avem: masajul anticelulitic sau vaacumul anticelulitic, drenajul limfatic, electrostimularea de tonifiere.

Toate impreuna sunt recomandari pentru un stil de viata. Frumusetea se intretine cu vointa si efort, aspectul unei pieli sanatoase si tonifiate este dorit de toate femeile si evident,un atuu imbatabil!

Cu deviza “Totul pentru sanatate si frumusete” va dorim o vara minunata si va suntem parteneri in “atacul” impotriva celulitei!